Сінґапур: їж, дивись, живи

Антоніна Ходоровська
Антоніна Ходоровська: «У кожному творі мистецтва закладено великий заряд енергії, яка обов’язково викличе на контакт глядача»
17 Червня, 2022
Анна Василевська
Анна Василевська: «Я відвідала не так вже й багато – 24 країни»
17 Вересня, 2022
Аріна Романська
Аріна Романська
Високотехнологічний і душевний, динамічний і гостинний, нескінченно відкритий для всіх мандрівників — такий сьогодні Сінґапур. Топ найкрутіших ресторанів і закладів Rooftop, must see найцікавіших місць, а також найкращих магазинів і готелів представляє Аріна Романська — aesthetic-лікарка, експерт у галузі моди, стилю та краси, що живе в Сінґапурі

У Сінґапурі дуже популярно ходити їсти поза домом — снідати в затишних місцях чи вечеряти в хороших ресторанах. Тим більше що тут дуже багато смачних місць, де в меню представлені як делікатеси Південно-Східної Азії, так і найкращі світові кухні.
У страви знаменитого Din Tai Fung не можна не закохатися! Від сяолунбао та супу з пельменями просто слинки течуть. Виберете начинку зі звичайної свинини або з м’ясом краба і чорними трюфелями, суп буде дуже ароматним, а м’ясо — жирним і соковитим!
Jumbo Seafood — мережа ресторанів морської їжі, про що свідчить назва закладу. Ті, хто вперше приїжджає до Сінґапуру, обов’язково мають спробувати гострий чилі-краб та батер лобстер.

Сінґапур
kavychki У Сінґапурі велика кількість ресторанів Rooftop, розташованих на найвищих дахах і терасах хмарочосів, звідки відкривається шикарний вид на весь Сінґапур

Сінґапур відомий також відмінними фуд-кортами. Зазвичай одразу при тобі готують chicken rice, noodles chicken або лаксу — традиційний гострий суп. Найвідоміший фуд-корт — Maxwell Hawker Center. Багатьом «кіоскам» із їжею присвоєно зірки Мішлен. Найдорожчий і найвідоміший своєю кухнею — ресторан Zen. У нього аж три зірки Мішлен!
Також у Сінґапурі велика кількість ресторанів Rooftop, розташованих на найвищих дахах і терасах хмарочосів, звідки відкривається шикарний вид на весь Сінґапур.
Lavo, Spago (одна зірка Мішлен) — ресторан на даху готелю Marina Bay Sands. Stellar — ресторан знаходиться у найвищому місці в Сінґапурі. 665 F — відмінний стейк-хаус. Skai — ресторан романтики та побачень. Jaan by Kirk Westway — дві мішленівських зірки. Також варто відвідати: Atlas — дуже гарний ресторан усередині. Komo — суші та відмінний інтер’єр. Level 33 — там роблять авторське пиво. Столик у всіх ресторанах потрібно бронювати заздалегідь, а в деяких, наприклад в Atlas, — навіть за місяць уперед.

Аріна Романська
Сінґапур

Куди вирушити туристу, який уперше в Сінґапурі?
Те, що тут справжній туристичний рай, можна зрозуміти ще в аеропорту Чангі, котрий є одним із найсучасніших та найкрасивіших у світі. У новому терміналі є 40-метровий водоспад Rain Vortex (вир дощу), який стікає в отвір у даху зі скла та сталі, що зроблений у формі бублика. Звичайно ж, у Gardens by the Bay — помилуватися на диво світу, на дві галереї з рідкісними рослинами та своїм мікрокліматом! А дерева, що співають, — у парку ввечері. Сади біля затоки, або футуристичні сади — одна з найвідоміших пам’яток міста. Marina Bay — неперевершене шоу фонтанів і гарний краєвид. Також варто пройтися вулицями історичного Сінґапуру, заглянути в китайський і мусульманський квартали, у Маленьку Індію. Ну і, звичайно ж, Сентоса — можна взяти кейбл кар з гори і покататися просто до пляжів… Там же розташовано парк Universal Studios, казино, ресторанчики, водні гірки та багато інших атракціонів і розваг.
Найкращі місця для шопінгу: центральна вулиця Orchard, де є відомі бренди та магазинчики з місцевими дизайнерами. Відома історична вулиця Haji Lin — там місцеві креативні дизайнери, а ще кафешки, місцеві shop houses. Marina Bay shopping centre — там також можна знайти все!

Аріна Романська

Топ-5 готелів із гарним виглядом та моєю особистою рекомендацією:
Відомий Гретель корабель — Marina Bay Sands Hotel. Це місце номер один. Fullerton та Fullerton Bay — красивий готель із мальовничим видом. Raffles Hotel — красивий готель з багатою історією, обов’язково варто відвідати! W Singapore на Сентосі — шикарний вигляд і сервіс. Ritz-Carlton — респектабельна класика та шик.

insta arina_romanskaya