Антоніна Ходоровська: «У кожному творі мистецтва закладено великий заряд енергії, яка обов’язково викличе на контакт глядача»

Ольга Бурцева
Ольга Бурцева: весна — это пробуждение и расцвет всего, что являет ассоциацию старта жизни
7 Травня, 2022
Аріна Романська
Сінґапур: їж, дивись, живи
17 Вересня, 2022
Антоніна Ходоровська
Антоніна Ходоровська
Диво мистецтва вносить у нашу домівку не лише естетику, а й певні вібрації. Це стало основою для творчості талановитої художниці-декораторки з Житомира Антоніни Ходоровської, яка створює унікальні енергетичні картини

Антоніно, коли Ви усвідомили, що творчість є Вашим покликанням?
Я дуже любила малювати ще змалку. Свої перші картини для публіки я почала творити після подорожі до Індії, під враженням від цієї казкової країни. Побачивши мої роботи, друзі сказали, що відчувають вібрацію життєвої сили.

Антоніна Ходоровська
kavychki Моя філософія — краса вабі-сабі, небездоганність у природних речах, у яких ми продовжуємо історію для майбутніх поколінь

Який меседж Вам важливо донести до людей, створюючи картини?
Моя філософія – краса вабі-сабі, небездоганність у природних речах, у яких ми продовжуємо історію для майбутніх поколінь. Призначення картин — залучати до будинку позитивну енергію та створювати гармонію. Чашка, вкрита сіточкою тріщин, бабусин комод — усе це відображає хід часу, допомагає побачити справжню красу речей і закохатись у них! До речі, саме з таких чашок я полюбляю пити авторський чай чи каву Sattvadil.

Якою енергією Ви насичуєте свої роботи? Як налаштовуєте себе на потрібну хвилю?
Перш ніж створювати картину, я проводжу очищення фізичного тіла за допомогою голодування, потому очищаю простір, окурюючи його рослинами, зібраними в місцях сили. Я гармонізую вібрації простору архаїчними інструментами, це гонг, калімба, чаша, варган, налаштовуюся за допомогою співу мантр та споглядання янтр. Так у роботи закладається позитивна енергетика.

Антоніна Ходоровська
kavychki Споглядання краси оновлює людину та просвітлює душу. Техніки медитативного малюнку дозволяють створювати дуже потужні за своїм впливом полотна, що мають цілющу енергетику

А вид фарб — акварель, олія — теж грає тут якусь роль?
Науковці з’ясували, що натуральні олії мають особливу структуру, здатну «записувати» на себе енергоінформаційні сигнали. Інші матеріали мають більш «коротку» пам’ять. Саме тому люди обирають картини, написані олією на полотні. Ще я люблю використовувати природні матеріали у техніці колажу. Листя, кора дерев, плоди, ягоди підсилюють барвистість живопису, нагадуючи про необхідність діалогу з природою.

Антоніно, чи можна сказати, що енергетичні картини — це нове слово у мистецтві?
Так, нині формується новий напрям у мистецтві — енергетичні картини. Споглядання краси оновлює людину та просвітлює душу. Техніки медитативного малюнку дозволяють створювати дуже потужні за своїм впливом полотна, що мають цілющу енергетику. Одні картини схиляють до роздумів і розслабляють, інші піднімають настрій. У кожному творі мистецтва закладено великий заряд енергії, яка обов’язково викличе на контакт глядача. Досить лише прислухатися до того, про що говорять образи.

Антоніна Ходоровська
kavychki Популярність нового стилю заснована не тільки на екзотичному поєднанні японських і скандинавських традицій, а й на прагненні до усвідомленості, котре увійшло в моду останніми роками

Ваші картини дуже органічно доповнюють інтер’єри у новому стилі джапанді. Що це за напрям і риси яких стилів він увібрав?
Стиль джапанді взяв свою назву від japan та scandi, це симбіоз двох напрямів. Із японського стилю в нього перекочувала стриманість, прагнення простоти, а зі скандинавського — практичність і мінімалізм. Будинок у стилі джапанді — це затишний екологічний простір, де панують натуральні матеріали та природні відтінки. Популярність нового стилю заснована не тільки на екзотичному поєднанні японських і скандинавських традицій, а й на прагненні до усвідомленості, котре увійшло в моду останніми роками. Нині джапанді актуальний як ніколи.

Антоніна Ходоровська

insta antonina_artdecorator
antoninaartdecorator.wixsite.com