Володимир Шоломицький: Для мене ценз життя — це професійна, волонтерська та громадянська діяльність

Поліна Романенко
Як навчитися мотивації та досягнення цілей?
12 Квітня, 2022
L’aquarelle
Весняні фантазії з L’aquarelle
6 Травня, 2022
Владимир Шоломицкий
Владимир Шоломицкий
Чинний академік УАН, громадський і політичний діяч, лікар, директор мережі медичних центрів «Клініка ім. В. Гальченка» та клініки «Наш-Мед» Володимир Шоломицький знає майже все про проблеми медичної сфери в нашій країні. Для їх вирішення він розробив комплексний проєкт, який дозволить надавати сучасну медичну допомогу громадянам України

Про те, як просувається реалізація Міжнародного Інноваційного Медичного Кластеру, про своє бачення специфіки лікування цивільного населення в період воєнних дій та про особистий внесок, що наближає Перемогу над агресором, Володимир Шоломицький розповів читачам нашого журналу.

Володимире, в умовах воєнного часу як ніколи потрібні послуги медиків — потрібні як нашим воїнам, так і мирному населенню. Якою Ви, патріот України, перший заступник голови Національної медичної палати України, бачите свою місію у цей складний для країни період?
Переконаний, що в цей тяжкий для країни час кожному необхідно зробити все можливе, щоби пришвидшити нашу Перемогу. З перших днів підступної навали РФ на нашу Батьківщину, я уклав контракт із ЗСУ і до сьогодні перебуваю на службі в одній з військових частин. Більша частина моїх зусиль спрямована на організацію й надання медичної допомоги нашій доблесній армії та цивільному населенню.
Нині ми маємо докласти максимум зусиль для того, щоби зберегти велику кількість людських життів та після Перемоги повернути їм радість і посмішки.

Владимир Шоломицкий
Владимир Шоломицкий
Владимир Шоломицкий
kavychki З перших днів підступної навали РФ на нашу Батьківщину, я уклав контракт із ЗСУ і до сьогодні перебуваю на службі в одній з військових частин. Більша частина моїх зусиль спрямована на організацію й надання медичної допомоги нашій доблесній армії та цивільному населенню.

В одному зі своїх інтерв’ю Ви влучно сказали, що, займаючись лікуванням тіла, не можна забувати про лікування душі. Чи не в цьому полягає основний принцип роботи з цивільним населенням, яке не в змозі впоратися з психологічними навантаженнями воєнного часу?
У воєнний час як ніколи слід пам’ятати, що люди отримують не лише фізичні, а й психологічні травми. У ході лікування пацієнтів це, якщо є час і така можливість, обов’язково потрібно враховувати. Надавати різноманітні види психологічної допомоги населенню, щоб опрацювати та зменшити проблеми, що виникли в період війни. Насамперед це стосується населення з зони бойових дій, а також дітей: цим людям тепер конче потрібна психологічна підтримка, яка допоможе повернутися до нормального способу життя.

Владимир Шоломицкий
kavychki Спільно з ЗСУ ми працюємо над створенням Центру навчання медичної тактичної допомоги. Тут лікарі й медики, а також студенти зможуть пройти прискорений курс підготовки з надання надзвичайної, екстреної медичної допомоги на фронті

Як людина з активною громадянською позицією, Ви берете участь у волонтерському русі. Розкажіть про це.
Для мене волонтерська та громадянська діяльність завжди були невід’ємною частиною життя. Сьогодні, у цей складний період, одним з головних напрямів роботи є волонтерська діяльність мого фонду у сфері медицини.
Спільно з ЗСУ ми працюємо над створенням Центру навчання медичної тактичної допомоги. Тут лікарі й медики, а також студенти зможуть пройти прискорений курс підготовки з надання надзвичайної, екстреної медичної допомоги на фронті. У навчанні також братимуть участь іноземні спеціалісти з досвідом роботи на теренах бойових дій.
Також ми займаємося організацією та контролем поставок медичного обладнання й медикаментів на фронт.

Владимир Шоломицкий
Владимир Шоломицкий
kavychki Ми хочемо створити простір, у якому все буде максимально орієнтоване на потреби людей, а надання медичної допомоги відповідатиме індивідуальним уподобанням пацієнтів, їх потребам та цінностям у рамках служб охорони здоров’я

Ваша ідея створення Міжнародного Інноваційного Медичного Кластеру не лише отримала високу оцінку у спеціалізованому середовищі, а й активно підтримана громадськістю. На якій стадії перебуває реалізація проєкту, адже після нашої Перемоги цей напрям буде особливо актуальним?
На цей час ми працюємо над проєктуванням і вдосконаленням концепції Кластеру. На жаль, через війну починати будівельні роботи недоцільно. При створенні Міжнародного Інноваційного Медичного Кластеру необхідно забезпечити норми доступності для відвідувачів, санітарно-гігієнічні, епідеміологічні показники, вирішити велику кількість інших завдань.
Ми хочемо створити простір, у якому все буде максимально орієнтоване на потреби людей, а надання медичної допомоги відповідатиме індивідуальним уподобанням пацієнтів, їх потребам та цінностям у рамках служб охорони здоров’я.
Проєкт повинен гарантувати, що персонал не матиме проблем з наданням послуг належної якості, а пацієнти зможуть отримати кваліфіковану медичну допомогу в оптимальному режимі. Тільки за умови дотримання всіх цих правил ми зможемо надати людям справжню медицину, яка покликана дарувати людям здоров’я, радість і рятувати їхнє життя.

insta vladimir808080
www.sholomytskyi.com.ua