Топ-8 перлин Італії

Courchevel
ТОП-5 найкращих гірськолижних курортів світу
18 Грудня, 2021
DARA
DARA: Ніколи не втрачати присутність духу і не зраджувати свою мрію!
18 Грудня, 2021
Италия
Италия

Якщо на землі є рай, то він знаходиться десь в Італії! Недарма ж ця красуня, що на карті має обриси жіночого черевичка, приваблює стільки туристів з усього світу. Велична архітектура різних епох, неймовірні пам’ятники та живопис, мальовнича природа з морем, горами, озерами та безліччю чарівних ландшафтів. А ще додайте неповторний колорит кожного регіону, міста й містечка, культурні та гастрономічні принади. Ось наш топ-8 окрас цієї дивовижної країни.

Венеция

Brave, Венеція!
Яскраві костюмовані карнавали з масками, романтичні гондоли та мости, храми та палаци – її величність Венеція одразу підкорює серця. Площа Сан-Марко з однойменним собором та дзвіницею, далі – пишний палац Дожей і фотогенічний міст Ріальто, церква Санта-Мария-Формоза та Скуола Гранде Сан-Рокко, де можна побачити картини геніїв Відродження, а ще острів Бурано із різнокольоровими буниночками та кращим венеційським мереживом і острів Мурано із легендарним кольоровим склом. А коли сходить сонце, Венеція і сама перетворюється на пурпурово-золотаву картину!

Рим

Усі дороги ведуть до Риму
Антична історія оживає, коли піднімаєшся на Палатинський пагорб, оглядаєш Римські форуми, епічність Колізею та Капітолію. А потім ви відчуваєте подих середньовіччя і очі не можуть відірватися від монументальної величі Ватикану. Найбільший у світі Собор Святого Петра та площа перед ним, фонтан Треві, а також музеї, бібліотека сади та гроти Ватикану, Сікстинська капела та Капелла Нікколіна, Апартаменти Борджіа та Пінакотека, двір Пінії – шик, блиск, краса та геніальність митців сплелися тут в одне ціле, аби довести, що надбання культури вічні.

Флоренция

Чарівна донна Флоренція
Флоренція – це справжнє місто-шедевр, уособлення духу епохи Відродження і батьківщина великих творців: Мікеланджело, Леонардо да Вінчі, Донателло, Бенвенуто Челліні. У флорентійських музеях та галереях, Уффіці, Барджелло та інших, зібрані кращі витвори мистецтва світу, тому їхніми залами можна гуляти днями і тижнями. А потім виринути з цієї краси та поринути в іншу – архітектурну: собор Санта-Марія-дель-Фьоре, дзвіниця Джотто, численні базиліки та палаццо. Природну нотку краси додають парки, сади та чудові пейзажі Тоскани.

озеро Комо

Природна магія озер Комо, Гарда та Маджоре
Гори надійно захищають ці північні шедеври природи від сильних вітрів, перетворюючи їх на термальні курорти із неймовірними краєвидами, що потопають у блакиті озер і неба, а також у зелені кипарисів, пальм, виноградників, апельсинових, лимонних та оливкових гаїв. В такому мальовничому обрамленні стоять старовинні замки та палаци. Головною окрасою озера Маджоре є Боромейські острови із недоторканим ландшафтом. На берегах озера знаходяться вілли 17 століття Таранто із чудовим парком і вілла Паллавічіно з найкрасивішим ботанічним садом та зоопарком. А просто над водою немов би вріс у скелю монастир Санта-Катерина-дель-Сассо.

Милан

Buongiorno, Верона та Мілан
Лише у кількох кілометрах від озера Гарда – знаменита Верона, де Ромео навіки закохався у Джульєтту, де стоїть древня Арена та величні собори й церкви. А біля озера Комо, де можна не лише скупатися, а й пройтися старовинними віллами, можна сісти на потяг, що за годину домчить до Мілану, котрий вразить вас білосніжним мереживом кафедрального собору Дуомо та віртуозним інтер’єром всесвітньо відомого оперного театру Ла Скала.