DARA: Ніколи не втрачати присутність духу і не зраджувати свою мрію!

Италия
Топ-8 перлин Італії
18 Грудня, 2021
Ольга Бурцева
Ольга Бурцева вміє наповнювати світлою енергією все, до чого має відношення
18 Грудня, 2021
DARA
DARA

Її життя ніби зіткане з випадкових успішних збігів. Народилася неподалік від столиці в сім’ї успішних бізнесменів. З дитинства займалася музикою, вокальний талант Дарини Бойко був відзначений ще під час шкільних виступів на різноманітних конкурсах і фестивалях. Захоплення плаванням увінчалося участю в міжнародних змаганнях у складі Національної збірної України, де дівчина здобула розряд «майстер спорту з плавання».

Сьогодні готується прем’єра нової пісні у її виконанні — «Заплакала ікона» – про війну в Україні, і слова та музика гармонійно доповнюються особливою харизмою співачки. DARA вирішила виконати пісню на знак підтримки своєї країни, її захисників, кожного мешканця багатостраждальної України.
Що стоїть за легкістю досягнень, як сама співачка працює над своїми проєктами, що війна принесла в її життя і в долю близьких, DARA розповіла в ексклюзивному інтерв’ю читачам журналу LIKE TRAVEL

DARA, багато наших читачів уважно стежать за Вашою творчістю. Вашою візитівкою стали такі хіти, як «Картина маслом», виконаний у дуеті з LEONID сингл «Гойдалка», композиція «You’re not Alone»… І раптом така пронизлива, характерна пісня про війну – вона особливо гостро прозвучала у Вашому виконанні. Хто автори цього чудового твору?
Авторкою віршів і музики пісні «Плакала ікона» є моя найкраща подруга, популярна співачка, талановита поетеса й музикант Настя Шенк. Вона співпрацює з багатьма відомими артистами: зі Славою Камінською, Олею Поляковою та іншими.
Пререліз цієї пісні прозвучав 4 травня в Базелі під час благодійного матчу Basel VS Dinamo Kуiv на підтримку нашої футбольної команди, України та мав приголомшливий успіх.
Незабаром ця пісня вийде на всіх європейських радіостанціях. Справа в тому, що німецькі, швейцарські, австрійські та інші радіостанції хочуть транслювати українську музику. Наприклад, у Швейцарії вони відривають свій український чат, де раз на тиждень звучатимуть лише українські пісні. Швейцарці називають це «Українське радіо» та націлені на підтримку народу нашої країни.

DARA
kavychki Про війну ми часто читали у книгах, дивилися у фільмах, знаємо з розповідей наших бабусь і дідусів. Але тепер, зазнавши всі її жахи наяву, досі не можемо змиритися з цією зловісною руйнівною силою. Це час переоцінки цінностей і величезних трансформацій

Ви родом із мальовничого містечка Біла Церква Київської області. Що принесла війна у Ваше життя, у долі Ваших близьких і друзів?
Насамперед усі ми злякані та збентежені ситуацією, в якій опинилися. Ніхто з моїх друзів не очікував такої підступності та жорстокості, від яких довелося рятувати дітей і старих, покидаючи свої міста й села.
Члени моєї сім’ї теж розкидані по різних країнах і поки що не можуть возз’єднатися. Сестра нині перебуває у Провансі, мама — у Цюріху. Ми дуже сумуємо одне за одним, передзвонюємося, обмінюємося новинами. Цього року все виявилося несподівано складним настільки, що свій день народження мені довелося відзначати на самоті у Відні.
Про війну ми часто читали у книгах, дивилися у фільмах, знаємо з розповідей наших бабусь і дідусів. Але тепер, зазнавши всі її жахи наяву, досі не можемо змиритися з цією зловісною руйнівною силою.
Це час переоцінки цінностей і величезних трансформацій. Ми навчилися цінувати життя, тишу, рідкісні хвилини затишшя серед бомбардувань та відносного спокою. Почали поспішати жити, прагнути по максимуму продуктивно використовувати свій час, бо зрозуміли: ти не знаєш, що буде завтра. Кожен почав працювати на всі 200%, цінувати мирне небо над головою, усміхнених людей.

DARA
DARA
kavychki Як людина, як актриса я вважаю за свій обов’язок заспівати цю пісню на підтримку нашої нації, наших захисників, нашої країни

Що Ви відчували, коли записували пісню зі словами «моя Україна вся у вогні, вся в руїнах»?
Настя Шенк дала послухати свою нову пісню, і з перших хвилин мене почали душити сльози. Я довго не могла прийти до тями. Слова її повністю були співзвучні зі станом душі кожного українця та всієї країни. Начебто співпереживаєш стражданням власної матері — України, яка відчуває біль та плаче. Тому кожне слово закарбувалося глибоко в душі. Я знову і знову слухала цю пісню протягом двох тижнів і знову плакала.
Ця пісня мене настільки вразила своєю щирістю, незвичністю, співзвучністю з моїми внутрішніми переживаннями, що я не змогла забути її. Як і всі в нашій країні, я відчуваю біль, гіркоту, розпач від щоденних трагедій у житті моїх співвітчизників.
І всі, кому б я не ставила цю пісню, теж не можуть стримати сліз.

Чи можна вважати, що нова пісня про війну в Україні — це Ваш особистий протест, Ваш особистий внесок у «Перемогу Світла над темрявою», як співається у пісні?
Так, звісно. Як людина, як актриса я вважаю за свій обов’язок заспівати цю пісню на підтримку нашої нації, наших захисників, нашої країни. У цій пісні багато історії нашої України, якою ми пишаємось. Упевнена: з таких пісень наші діти та онуки чіткіше усвідомлюватимуть, що відбувалося в цей час. Вони читатимуть про ці події в підручниках історії, але пісня як найемоційніший жанр передає особливий настрій, світовідчуття та емоції життя цього періоду в нашій Україні.

DARA
kavychki Свою справу треба дуже любити, в неї треба вірити. Коли ти віддаєшся реалізації своєї мрії на всі 100%, у твоє життя приходять потрібні люди, змінюється оточення і твоє бажання починає збуватися

Ви — сильна та багатогранна особистість, яка не лише виконавським талантом здобула любов великої авдиторії шанувальників в Україні та за її межами. У колаборації з італійськими дизайнерами Ви створили колекцію сонячних окулярів, займаєтеся власною лінією косметики… Яку пораду Ви дасте в цей складний час Вашим шанувальникам та читачам журналу LIKE TRAVEL?
Насамперед не втрачати присутність духу і не зраджувати свою мрію. Хоч би як було важко, йти до своєї мети всупереч обставинам.
Уже три роки я займаюся розробкою та створенням власної лінії окулярів і косметики. Протягом року жила в Мюнхені, брала участь у розробленні продукції. У період карантину в лабораторіях я тестувала препарати на собі.
Свою справу треба дуже любити, в неї треба вірити. Коли ти віддаєшся реалізації своєї мрії на всі 100%, у твоє життя приходять потрібні люди, змінюється оточення і твоє бажання починає збуватися. Сам Всесвіт відкриває перед тобою всі можливості. У Швейцарії, де я нині живу, вже зареєстровано фірму з продажу моєї елітної косметики, яка вироблятиметься в Німеччині.
З червня 2022 року ця косметика надійде у продаж. Ми відкриваємо магазини в Лондоні, Цюріху, Женеві, Відні. Хотіла відкрити в Україні, та цей проєкт поки що відкладається.
Якщо ти чогось хочеш, треба йти вперед. Цілеспрямованість має перемагати розчарування та тимчасові труднощі. А ще я зареєструвала Благодійний фонд «DARA Boiko labdaros ir paramos fondas | Charitable foundation by DARA Boiko» для підтримки своїх співвітчизників. Але про цей проєкт — пізніше.

insta dara_officia