Ticket to the Moon або Подорожі майбутнього

Баден-Баден
Для душі та тіла: найкращі термальні курорти Європи
18 Грудня, 2021
Мария Степанова
Хонги, хака и другие традиции Новой Зеландии
21 Січня, 2022
транспорт майбутнього
транспорт майбутнього

Яким би не було життя років через 100, але всім потрібна перезарядка, зміна картинки та нові враження. А туризм – це завжди емоції, це енергія, яка живитиме та надихатиме. Цікаво, якими ж будуть подорожі у майбутньому? Тоді давайте помріємо разом!

Не потрібно бути вченим-футурологом, аби передбачити, що долати величезні відстані ми будемо набагато швидше та комфортніше. Бо гіперлупи – це лише квіточки, а новітні потяги, що використовують принцип магнітної левітації, летітимуть так стрімко, що літаки за ними не встигатимуть. Та що там поїзди – у небо піднімуться навіть авто-літаки, точніше моделі від американської компанії Terrafugia вже там! Нещодавно презентований гібрид, який можна назвати тачкою-літачкою, за кілька років запустять у серійне виробництво. Не пастимуть задніх і «залізні птахи» – тепер споглядати хмари можна буде не через крихітне кругле віконечко, а крізь повністю прозорий фюзеляж. Принаймні, компанія Airbus у 2050 році планує зробити дизайн авіалайнерів саме таким. Відірватись на повну і не лише від землі можна буде не лише під крилом, а й у ліфті – не простому, а дуже незвичайному. Японська корпорація Obayashi сміливо заявила, що 2050 року розпочне будівництво такого технологічного дива. Простора кабінка ліфта зможе вмістити до 30 осіб та підняти їх у небо на висоту, рівну десятій частині шляху до Місяця, а це приблизно 40 тис кілометрів. А на десерт ще й висадити на спеціальну оглядову платформу.

транспорт майбутнього

kavychki Поїзди – у небо піднімуться навіть авто-літаки, точніше моделі від американської компанії Terrafugia вже там! Нещодавно презентований гібрид, який можна назвати тачкою-літачкою, за кілька років запустять у серійне виробництво

Суборбітальні польоти від технологічних монстрів Virgin Galactic та Blue Origin наразі «найбюджетніші», бо 15 хвилин польоту на висоту у якихось 100 кілометрів обійдеться лише у 250 тисяч доларів

Для порівняння ракетоплан Virgin Galactic, що на ньому полетів на 2 годинки в космос Річард Бренсон, піднявся на висоту понад 80 км. Ще менше часу – усього 11 хвилин провів там Джефф Безос, котрий літав у ракетно-капсульній системі New Shepard – дітища його ж компанії Blue Origin. Суборбітальні польоти від технологічних монстрів Virgin Galactic та Blue Origin наразі «найбюджетніші», бо 15 хвилин польоту на висоту у якихось 100 кілометрів обійдеться лише у 250 тисяч доларів. Втім, у майбутньому це може коштувати на сотню тисяч зелених дешевше. Ну а тим, кого душить зелена жаба але серце просить космічного екстриму, пропонують рівно на одну хвилинку відчути невагомість у стратосферному польоті. Квиток на такий рейс затягне близько 70 тис доларів.

транспорт майбутнього

kavychki Усілякі хатинки у льодах чи на деревах вже мало кого здивують, тому апартаменти для туристів майбутнього будуватимуть просто серед зірок

А якщо ви знову хочете у Париж, Рим чи іншу столицю, то потрібно буде проїхатися із вітерцем на кораблі Starship від Ілона Маска, котрий переконаний, що його бомби-ракети будуть оптимальними саме для земних перельотів на великі відстані. Причому, шалена швидкість 6,9 км за секунду дозволить за 40 хвилин дістатися з Лос-Анджелеса до Токіо, а з Лондона до Нью-Йорка – за 20 хвилин.

транспорт майбутнього

Із транспортом розібралися, тепер швиденько про готелі. Усілякі хатинки у льодах чи на деревах вже мало кого здивують, тому апартаменти для туристів майбутнього будуватимуть просто серед зірок. Компанія Orbital Technologies оголосила, що хоче зробити для грошовитих туристів готель-космічну станцію. Звичайно, такі номери будуть по кишені одиницям, тому вирішили обладнати спочатку 7 зіркових помешкань. А ще у майбутньому туристи обиратимуть глемпінги – гламурні кемпінги, котрі дозволяють буди ближче до природи та якнайдалі від цивілізації.

транспорт майбутнього
транспорт майбутнього

kavychki Зануритися у екзотику з головою, причому у прямому сенсі слова, зможуть дайвери – підводний туризм набирає дедалі більше обертів, а такі мандрівки на глибині здатні привернути увагу до проблем морської екології

Зануритися у екзотику з головою, причому у прямому сенсі слова, зможуть дайвери – підводний туризм набирає дедалі більше обертів, а такі мандрівки на глибині здатні привернути увагу до проблем морської екології. Досліджувати фантастично красиві рифи можна у комфортабельному приватному батискафі Deepflight чи на підводному судні із спеціальним скляним куполом для огляду морського дна. Зараз таке задоволення коштує 1,5 тис доларів за годину, а позитивних емоцій ви отримаєте на мільйон!