Для душі та тіла: найкращі термальні курорти Європи

Ольга Бурцева
Ольга Бурцева вміє наповнювати світлою енергією все, до чого має відношення
18 Грудня, 2021
транспорт майбутнього
Ticket to the Moon або Подорожі майбутнього
18 Грудня, 2021
Баден-Баден

Відпустка на одному з найкращих термальних курортів Європи — чудова нагода не тільки як слід відпочити, а й зміцнити своє здоров’я, позбутися стресу. Відпочиваючи тут, можна цілий день оглядати історичні пам’ятки та гуляти серед заповідної дикої природи. А потім, повернувшись до готелю, присвятити час своєму здоров’ю — поніжитись у гарячому басейні з термальною водою, розслаблюючим масажем або попаритися в сауні. Ми зібрали для вас інформацію про найкращі термальні курорти Європи

Геллерт

Купальні Геллерт
Це один із найкращих і найкрасивіших термальних курортів не тільки Будапешта, а й усієї Угорщини. Знамениті купальні Геллерт розташовані в будівлі, що більше нагадує палац, ніж звичайну лікарню. Тут працюють одинадцять басейнів у самій будівлі та два — на відкритому повітрі. Температура в них коливається в межах 38—43°C. Термальні води джерел містять кальцій, магній і натрій, кремнієву та метаборну кислоти — вони допомагають при багатьох захворюваннях судин та опорно-рухової системи.

evian

Курорт Евіан
Озерно-мінеральний курорт Евіан — один із найвідоміших у Європі. Він розташований на південному березі Женевського озера, біля підніжжя Савойських Альп. Протягом останніх двох століть його відвідували члени королівських сімей і багато знаменитостей, а в 2003 році тут зустрічалися лідери провідних країн світу.
Мінеральна вода Evian, у поєднанні з використанням унікальних препаратів і новітніх технологій у цій галузі, лікує проблеми органів травлення та шлунково-кишкового тракту, порушення обміну речовин та має яскраво виражений косметичний ефект. Також тут можна пройти курс лікувального масажу, відновити свою енергетику за допомогою аюрведи, йоги та інших східних методик.

karlovy vary

Карлові Вари
Цей знаменитий чеський курорт розташований у західній частині Богемії. Усесвітню популярність йому принесла цілюща вода — на території міста діє 13 офіційних мінеральних джерел. Під час прогулянок усі охочі можуть пити з них виключно корисну мінералку. Термальні води Карлових Вар містять калій, кальцій, магній, натрій, кремнієву та борну кислоти.
У багатьох санаторіях і пансіонатах Карлових Вар працюють купальні, їхня вода у поєднанні з лікувальними процедурами творить справжні дива. Вона рекомендована хворим на цукровий діабет, використовується при порушенні обміну речовин, ожирінні, захворюваннях опорно-рухового апарату та травного тракту, лікуванні подагри. З її допомогою успішно долаються стреси та депресії.

Блакитна лагуна

Блакитна лагуна в Ісландії
Озеро з романтичною назвою Блакитна лагуна розташоване всього за півгодини їзди від Рейк’явіка. Це одна з головних знаменитостей Ісландії: National Geographic навіть включив його до свого ТОП-25 чудес світу.
Молочно-блакитні термальні води Блакитної лагуни і пара над ними дуже ефектно виглядають в обрамленні чорних лавових утворень і темно-зеленого моху на навколишніх скелях. Озеро виникло внаслідок людської діяльності: від надлишків води з підземних джерел, що зливаються з геотермальної електростанції. Цілющі властивості цієї води виявилися випадково. Як з’ясувалося, вона лікує псоріаз і дуже корисна для шкіри.

Баден-Баден

Курорт Баден-Баден
Знаменитий бальнеологічний курорт Баден-Баден розташований за 100 км від Штутгарта — на краю містичного Чорного лісу. Це місце заслужило світову популярність завдяки цілющим термальним джерелам. Теплі хлористо-натрієві води надходять із артезіанських свердловин, а потім використовуються в лазнях, купальнях та для лікувальних процедур — інгаляцій і водного масажу. Подібна терапія допомагає майже від усіх хвороб.

Vichy

Курорт Віші
Віші — елегантний, витончений і неймовірно популярний курорт. Він розташований усього за три години їзди від Парижа, в регіоні Овернь — Рона — Альпи. Колись тут відпочивали та лікувалися римські патриції, цими набережними та парками любив гуляти імператор Наполеон III. І зараз ці вулиці, як і півтори сотні років тому, прикрашають чудові будинки в готичному, мавританському та романському стилях.
Віші — справжній магніт для жінок, адже це не лише бальнеологічний курорт і законодавець у світі спа, а й флагман французької косметології. Тут лікувальні питні курси поєднуються з індивідуально підібраними бальнеологічними процедурами та використанням косметичних препаратів, що продовжують красу та молодість.