Михайло Золотар: Країна кави — Sky Cofee

Володимир Шоломицький
Володимир Шоломицький: «Допомагаючи іншим, ти відчуваєш, що можеш змінити життя людей»
16 Грудня, 2021
Ксенія Литвин
Ксенія Литвин: «Я несамовито, як дитина, радію новим враженням!»
17 Грудня, 2021
Михайло Золотар
Михайло Золотар

Михайло Золотар: «У моєму випадку кавовий бізнес і бізнес на нерухомості не перетинаються, тож не бачу жодного сенсу вибирати між цими двома напрямами»

Михайло Золотар — відомий український ресторатор, бізнесмен, що вже понад 10 років активно діє на ринку нерухомості. Також Михайло є власником бренду Sky Cofee. І саме його він активно просуває останні декілька років. Sky Cofee — це не лише продаж кави найкращих сортів, це й її обсмаження, а також оренда й сервіс кавоварних машин. Про те, чому бізнесмен вирішив серйозно зайнятися кавою, чи зміг би він вибрати між нерухомістю та кавою, наскільки українці люблять чорний напій, та яка кава найкраща у світі — читайте далі!
Sky Cofee

Свого часу я підрахував, що мої заклади потребують близько 300 кг кави на місяць.

Михайло, одним із головних напрямів Вашої підприємницької діяльності є кавовий бізнес, а саме обсмаження кави та її поставки до ресторанів. Скільки років Ви вже цим займаєтеся?
Кавою я почав займатися досить давно, 2010 року. Але дійсно серйозно цей бізнес почав розвивати восени 2019 року. Свого часу я підрахував, що мої заклади потребують близько 300 кг на місяць. Тож я подумав: а чому б мені, замість того, щоб купувати, не смажити каву самому, постачати у свої заклади та продавати іншим?

Sky Cofee

Україна — це «чайна» чи «кавова» країна? Як і чому, на Вашу думку, змінилося ставлення українців до чорного напою з того часу, як Ви розпочали свій кавовий бізнес?
Україна, звичайно, більше любить каву! І щороку ця любов зростає. Люди почали краще знатися на каві, розуміти, як її пити й навіщо. І багато хто ладен заплатити чималу суму за гарну каву.

Окрім кави, Ви також займаєтеся нерухомістю. Як поєднуєте ці два напрями? Якщо уявити, — звісно, лише теоретично, — від якого з них змогли б відмовитися на користь іншого?
Нерухомість є найбільш стабільним та нестресовим бізнесом. А у моєму випадку кавовий бізнес і бізнес на нерухомості не перетинаються, тож не бачу жодного сенсу вибирати між цими двома напрямами. Як і будь-яка людина, я за стабільність, а нерухомість — це стабільно.

Sky Cofee

  Кава у кожній країні вона смажиться по-різному, і на «кавовому полі» у кожної нації є власні переваги.

Судячи з Ваших сторінок у соціальних мережах, Ви чимало подорожуєте та, звісно, п’єте каву. Поклавши руку на серце: на якому рівні продукція Sky Cofee відносно своїх закордонних конкурентів? На кого потрібно рівнятися, а кого вже залишили далеко позаду?
Подорожі — це для мене надзвичайно важливо. Це перезавантаження, гарна можливість зібрати докупи сили й думки. Без подорожей, без тієї енергії, яку вони дають, я би взагалі не зміг багато працювати. Що ж до кави, то у кожній країні вона смажиться по-різному, і на «кавовому полі» у кожної нації є власні переваги. Тому сказати, що десь краще, а десь гірше, я не можу, бо у всіх свій смак. Мені особисто до вподоби кава в Туреччині та Португалії. Щодо якості Sky Cofee я впевнено можу сказати: кожна людина знайде для себе той смак, що їй до душі, оскільки в нас велика лінійка з 12 видів кави! І навіть якщо щось не сподобалося, ми зможемо зробити під клієнта окремо те, що буде йому до смаку.

@mikezolotar @sky_coffee.ua @skygroupkiev @sky_rent.ua